Úspěšná premiéra Gedeóna na Náměšťfestu 2015

17.06.2015 11:30

 

 

V neděli 14. června krátce po půl sedmé se v setmělém kostele sv. Jana Křtitele v Náměšti nad Oslavou ozvaly první tóny muzikálu Gedeón. Po odpoledním programu na farní zahradě, kde vystoupili třeba Let´s Go, Jan Špilar nebo slovutný Láďa Křížek se kvůli hrozícímu dešti přesunulo publikum do kostela, kde už byla nachystána scéna a kulisy pro starozákonní muzikál.

Co se týká světel, tak jsme si lepší scénu nemohli přát, protože se obloha zatáhla a my jsme mohli hrát tak, aby vynikl náš světelný park a osvětlovač Ríša. Co se týká zvuku, tak ten by byl určitě lepší na farní zahradě než v prostoru kostela.

Díky skvělému absolventovi elektroprůmyslovky Jirkovi se podařilo rozjet světelný mix, kterému po jeho rozbalení upadl konektor od adaptéru. Úctu zaslouží i klavírista Tomáš, který po přistání v Praze z Edinburghu v 15:58 a po ukončení vykládky zavazadel v 16:34 přijel na představení včas. 

Hlavní role tentokrát obsadili sourozenci Jana Zemanová a Mirek Chlubna. 

A jak to dopadlo? Dovolím si ocitovat pořadatele festivalu Jaroslava Hrubého: 

"Strhující podívaná plná krásné hudby a zpěvů zaplnila kostel do posledního místa a bouřlivý potlesk odměnil účinkující i skladatele bouřlivým potleskem a ovacemi vestoje. Závěr festivalu jak se sluší a patří!"

Potěšii nás všichni diváci, zvláště náš nový fanklub ze Starého Města u Uherského Hradiště, který letos shlédl už čtyři naše představení.

Děkujeme organizátorům festivalu za prostor, který nám dali.