Tarsan na podzim 2013

22.12.2013 22:25

Podzimní sezóna začala na konci prázdnin v Blatnici pod Svatým Antonínkem. Podle původních informací se o Dožínkové srpnové pouti sejde na místě několik tisíc lidí, kteří prožijí mši, na místě poobědvají a potom zůstanou na kulturní představení. Nevím, jak to funguje, ale protože zrovna pršelo, na kopci u kapličky bylo v době našeho příjezdu jenom pár lidí. Pořadatelé se nás hned ptali, jestli akci nechceme zrušit, ale toho bohdá nebude, abychom bez jediného vrznutí odjeli s nepořízenou. Odehráli jsme tedy představení v malé kapličce pro několik věrných diváků, kteří nás měli vyloženě na dosah.

 

V říjnu jsme odehráli Tarsana v Mohelně, na Biskupském gymnáziu v Brně pro návštěvu z TV Noe a absolvovali jsme jedno pohodové dvojpředstavení v Troskotovicích a v Drnholci. Zvlášť poslední jmenované vystoupení přineslo úžasnou atmosféru v publiku, které mělo možná v hostorii Tarsana nejnižší věkový průměr. 

Pokud jsme u výborného publika, tak to nejlepší nás ještě čekalo. Vystoupení v České v plné sokolovně, které si po čas zase s námi zahrál basák Tomáš Slanina, toho časopisu studující v Řezně. A potom dvě mimořádná představení v Měříně. První z nich mělo pořadové číslo 50 a druhé ve stejném dni bylo 50. reprízou. Můžeme se hrdě pochlubit, že jsme dvakrát během jednoho dne vyprodali měřínskou faru. Na druhou stranu, sál na tamní faře není až tak extra velký, takže se nemáme čím tak moc chlubit. Obě představení dopadla dobře a posluchači obdivovali své hvězdy z měřínské farnosti.

Poslední představení Tarsana jsme hráli ve Zbraslavci na adventní výstavě v předvečer adventu. Hlavní role se stejně jako v Troskotovicích ujal Jirka Pokorný a ukázal se jako výborný záskok za obvykle hrajícího Šotka.