Podzimní představení Gedeóna

28.10.2015 12:53

Podzim 2015 přinesl v září a říjnu tři představení Gedeóna. Dvě na "domácí" půdě a jedno na horké půdě studeného Náměstí Svobody v Brně. Každé představení mělo jiné složení hlavních hrdinů, abychom zátěž rovnoměrně rozložili. 

Ve Vysokých Popovicích excelovali sourozenci Pokornovi a podařilo se nám rozbít světlo, které zajištuje stínohru. Představení začínalo v 18 hodin a trvá kolem 75 minut, takže někteří diváci, kteří přišli na sedmou hodinu večer byli překvapeni brzkým koncem. Představení shlédla i Petra Grzebinska, zakladatelka našeho souboru, a byla překvapena novými a novými herci.

V sobotu 17. října proběhl v Brně Národní eucharistický kongres. Po skončení mše jsme hráli na Náměstí Svobody. S Janou tentokrát hrál Jirka Pokorný, protože původně avizovaný Mirek ztratil před představením hlas a hrál jen pantomimu. Kapela ten den nebyla nejpočetnější a navíc se musela vypořádat s velice zvláštním ovládáním pedálu. Kvůli organizačním změnám jsme nakonec hráli bez zvukové zkoušky a zvukař Jarek měl plné ruce práce s nastavováním mixu. Představení přihlížela docela slušně zaplněná plocha Náměstí Svobody a vše rámovala obrovská obrazovka. Potěšilo nás, že se k nám hlásili lidé, kteří viděli některá naše představení, buď v Hradci Králové, v Ústí nad Labem nebo třeba v Blatnici.

Hned následující pátek se premiérově v hlavních rolích představili Kačka s Martinem a sklidili zasloužený aplaus velkobítešského publika. Stejně tak, jako Jana Pokorná, která se téměř přes noc naučila spolu se svou sestrou Klárkou vypravěče. Před bítešským představením nás zlobil nefungující mlhovač, jedno světlo a jeden náhlavový mikrofon, naštěstí během vystoupení k dalšímu incidentu nedošlo.

Těšíme se tedy na Gedeóna v Blízkově na konci listopadu.