Jaký byl rok 2017

27.11.2017 11:26

Rok 2017 se pomalu chýlí ke konci a můžeme pomalinku bilancovat, jaký byl pro naše divadlo. 

 

Tak nesl se především ve znamení nového muzikálu Nestříhat! Z organizačních důvodů jsme si dovolili luxus v podobě tří předpremiér v Náměšti nad Oslavou, na Kéfas festu a na Celostátním setkání mládeže v Olomouci. Prostor pro pořádnou oslavu jsme totiž měli až ve Zbraslavi 13. října. Jako objev roku můžeme směle označit tomáše Pokorného, který se jako Samson poprvé objevil v hlavní roli a jeho výkon předčil veškerá očekávání. Samson se trápí, bojuje, rozhoduje, hrozí a všechno je v Tomášově podání přesvědčivé.

Nejvíce vystoupení však měl Gedeón, ať už se jednalo o velké představení v brněnském kině Scala, nebo o téměř komorní inscenaci v Češkovicích u Blanska jako poděkování organizátorům Celostátního setkání mládeže.

A když už jsme u toho Celostátního setkání, tam jsme měli možnost na žhavém slunci v Korunní pevnůstce v Olomouci odehrát Samsona. Překvapillo nás, že navzdory velké konkurenci nejrůznějšího kulturního programu se celý prostor slušně zaplnil diváky, kterým se představení líbilo.

Nesmíme zapomenout ani na výroční koncert, kdy si Spojené farnosti po 27 letech připomínaly čtvrtstoletí fungování divadla. Tentokrát se na pódiu ocitly hlavní postavy některých našich her a spolu soutěžily v soutěži Spojené farnosti hledají Superstar.