Diecézní setkání mládeže Plzeň a Litoměřice 2014

24.04.2014 21:32

Znovu po roce jsme se vydali na cestu za mladými do vzdálených center diecézí, do Plzně a Litoměřic. Vyráželi jsme v pátek odpoledne a trochu jsme byli nervózní z úprav na dálnici D1. Naše cesta do Litoměřic ovšem proběhla bez problémů, jen s lehce ucpanou Jižní spojkou v Praze. 

Mapa, někoho GPS, nás přivedla k jedné z litoměřických škol. K naší nelibosti byl sál, ve kterém jsme měli hrát, až ve druhém patře, takže nošení pomůcek a ozvučení představovalo menší kulturisticko-horolezecko-turistický výkon. Krásný sál jsme uzpůsobili k obrazu svému a nachystali vše potřebné k realizaci představení. Kolem osmé hodiny začali přicházet diváci, řádně posíleníchlebem s pomazánkou. Bára z naší tentokrát trojčlenné kapely osedlala koncertní křídlo a hrála akusticky. 

Představení proběhlo bez rušivých stránek a nez větších problémů a asi osmdesátka diváků se dobře bavila, alespoň nám to tedy po představení říkali.

Noční večeře, zábavné poslouchání alarmu, družba Martina Dvořáčka s místníi hokejovými fandy i noční zpívání s mladými z Mladoboleslavska...to byl páteční večer, který pomalu přecházel v sobotní ráno.

Ráno nás budila skupina Kapři, které patřil sál během sobotního programu. My jsme sbalili naše věci a snažili se, abychom nikomu z muzikantů nepřevezli některý z jeho nástrojů do Plzně, tak, jak se nám to povedlo o rok dříve z Č. Budějovic do Hradce Králové.

Cesta do Plzně byla hladká, náš vůz absolvoval i naučný okruh po pražských památkách, prohlídku prezidentské kolony zblízka, nebo jízdu za pohřebním vozem firmy Poslední cesta, při které jsme si s osádkou vozu vesele mávali.

V Plzni jsme stihli závěr přednášky Jiřího Grygara, po ní jsme začali pomalounku stěhovat aparaturu na pódium. Slušně zaplněný sál v Plzni-Skvrňanech byl naplněný atmosférou setkání, které bylo srdečné a osobní. Jsme v místech, kde se téměř všichni mladí křesťané v diecézi znají jménem. My jsme tentokrát hráli jen půlku představení, protože program setkání byl nabitý. Setkání se odehrálo před očima otce biskupa Františka, který se s námi poté dal do řeči a liboval si, že se mu představení, které vzniklo v jeho rodné diecézi, líbilo. Část souboru zůstala i na závěrečnou mši svatou a na konec setkání. 

 

A tak jsme zažili i to, že se otec biskup přátelsky bavil s osádkou plně naloženého devítimístného auta a na závěr nám požehnal.

Velké díky patří pořadatelům jak v Litoměřicích, tak v Plzni - speciálně Petře Přenosilové a Petru Blažkovi. A taky všem hercům a 

herečkám, kteří se této akce zúčastnili.

Fotky z obou setkání najdete zde: Litoměřice a Plzeň